Із російського полону звільнили сімох студентів-іноземців

11:22, 17.09.2022
Із російського полону звільнили сімох студентів-іноземців

ЗСУ врятували з полону сімох студентів іноземців, над якими знущалися російські солдати

Збройні сили України звільнили студентів із Шрі-Ланки, яких росіяни тримали у полоні у Куп'янську Харківської області.

 

Як інформує Україна молода, про це у відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

 

За його словами, після звільнення міста правоохоронці знайшли катівні, в яких окупанти знущалися з мирних жителів.

 

«Знайдено катівні, в яких окупанти знущалися з мирних жителів, приміщення, в яких тримали людей — навіть іноземців, у тому числі сімох громадян Республіки Шрі-Ланка, студентів Куп'янського медичного коледжу»,— розповів Володимир Зеленський.

 

Глава держави зазначив, що росіяни захопили іноземців у полон 7 березня, після чого утримували їх у підвалі. Після визволення Харківської області студентів вдалося врятувати. Наразі їм надається належна медична допомога.

 

Раніше голова Нацполіції України Ігор Клименко на брифінгу повідомив, що іноземних студентів катували: на ногах одного з них вирвано нігті.

 

 

У Мінреінтеграції повідомили, що в місті Ізюм Харківської області в межах операції по розшуку загиблих розпочалася ексгумація тіл на локаціях масового поховання. За наявними даними, кількість загиблих в Ізюмі може перевищувати число жертв у Бучі.

 

Як повідомляла УМ, очільник Національної поліції України Ігор Клименко розповів, що у звільнених від окупації містах Вовчанськ, Куп'янськ, Балаклія та Ізюм виявили 10 російських катівень, з них шість — в Ізюмі.

 

Як відомо, Організація Об’єднаних Націй направить команду до місця масових поховань в Ізюмі, виявлених після звільнення міста від російської окупації.