Так званий «генпрокурор ЛНР» Сергій Горенко ліквідований у Луганську

14:42, 16.09.2022
Так званий «генпрокурор ЛНР» Сергій Горенко ліквідований у Луганську

Ліквідований Сергій Горенко був державним зрадником. (Фото з відкритих джерел)

Самопроголошений «генеральний прокурор ЛНР», зрадник Сергій Горенко ліквідований внаслідок вибуху в будівлі в центрі окупованого Луганська у п’ятницю, 16 вересня.

 

Біля будівлі так званої терористичної «генеральної прокуратури» зібралися налякані колаборанти та бойовики

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють прокремлівські видання "РИА Новости" та "Интерфакс".

 

Також разом з Горенком ліквідовано і заступницю «генпрокурора ЛНР» - посібницю окупантів Катерину Стегленко.

 

 

Окупанти припускають, що вибухівку приніс до будівлі хтось із відвідувачів. Відомо, що у приміщенні біля кабінету Горенка спрацював саморобний вибуховий пристрій. Окупанти і бойовики називають це "терактом".

 

Передбачається, що це диверсія місцевих партизанів, або локальні кримінальні розбирання бойовиків.

 

«Сергій Горенко був державним зрадником. З високою ймовірністю, ще до 2014 року він був агентом російських спецслужб. Понад 20 років працював у правоохоронній системі України. У 2013-2014 роках – начальник відділу розслідування злочинів, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків.

 

На Донбасі це традиційно було дуже «хлібним місцем». За кілька днів до повномасштабного вторгнення стріляв демонстративно на камеру з гаубиці за Станицею Луганською, яка була тоді під контролем України», - повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

 

Колаборант Горенко раніше працював у МВС України, проте перейшов на службу до сепаратистів та обіймав посаду «генпрокурора» з 2017 року.

 

Також повідомляють про вибухи у центрі Херсона: «внаслідок удару зруйновано будівлю апеляційного суду у Херсоні. За попередньою інформацією, в ній облаштувалася окупаційна влада.»

 

 

Як пише херсонське видання «МОСТ», ракетним ударом по суду в Херсоні поранено колаборантку Аллу Бархатнову.

 

Як повідомляє "УМ", у Херсоні українські партизани оголосили полювання на гауляйтерів регіону. На вулицях міста з'явилися оголошення з обіцянкою винагороди за голови колаборантів.