Контрнаступ на Харківщині: втрати ЗСУ та окупантів складають 1 до 9

14:20, 15.09.2022
Контрнаступ на Харківщині: втрати ЗСУ та окупантів складають 1 до 9

російські війська під час контрнаступу на Харківщині несуть значно більші втрати, ніж українська армія. (Фото Генштабу ЗСУ)

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов назвав співвідношення втрат ЗСУ і окупантів.

 

За його даними, російські війська під час контрнаступу на Харківщині несуть значно більші втрати, ніж українська армія. Попри те, що окупанти обороняються, а отже – з точки зору законів війни – вони у зручнішій ситуації, втрати складають 1 до 9.

 

Як інформує Україна молода, про це він розповів у етері «24 каналу».

 

«Можу сказати співвідношення втрат противника щодо наших втрат. На сьогодні вони складають 1 до 9 або 1 до 10. На одного нашого, на жаль, загиблого воїна припадає 9–10 загиблих росіян, які вдерлися на нашу землю. Це дуже цікавий показник, адже за законами війни при наступі ви витрачаєте значно більше, ніж при обороні», – зауважив Данілов.

 

Він додав, що Збройні сили ламають стереотипи у військовій справі, а також дивують представників країн НАТО та партнерів України.

 

«Вони приємно здивовані якістю роботи наших військових, наших цивільних – усього українського суспільства, – яку ми показуємо на сьогодні у боротьбі за нашу незалежність, свободу. І повірте, не кожна країна здатна на це», – сказав секретар РНБО.

 

Як повідомляла УМ, раніше Данілов назвав п’ять відмінностей ЗСУ та російських окупантів.

 

Він наголосив, що українці виборюють життя, а росіяни – уживаний унітаз і порцію "Боярышника". Окрім цього, ЗСУ постійно нарощують професіоналізм, а окупанти втрачають перевагу у кількості