З Криму та півдня України окупанти терміново евакуюють свої родини

15:28, 13.09.2022
З Криму та півдня України окупанти терміново евакуюють свої родини

Рашисти із Криму терміново вивозять свої сім´ї назад в кацапію

Через часті випадки «бавовни» на території анексованого Криму та на окупованому Росією півдні України, а також  зі страху перед очікуваним наступом ЗСУ, росіяни почали термінову евакуацію своїх родин. Своїх родичів окупанти везуть назад - на територію Російської Федерації.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

 

«Попри запевнення населення в безпечності перебування на півострові, представники окупаційної адміністрації Криму, співробітники ФСБ та командири деяких військових частин в таємниці від підлеглих намагаються продати своє житло та терміново вивезти родичів з півострова»,- йдеться у повідомленні ГУР.

 

Крм того, розвідники повідомляють, що окупанти заборонили укладення угод з купівлі-продажу житла, встановили обмеження на пересування кримським мостом та всіляко намагаються закрити доступ до інформації про контрнаступальні дії української армії. 

 

Так званий голова Криму Сергій Аксьонов пригрозив кримінальною відповідальністю жителям тимчасово окупованого півострова, якщо вони будуть скандувати українські гасла або слухати українську музику.

 

Відповідне відеозвернення Аксьонова опублікувало російське пропагандистське ЗМІ РИА Новости.

 

У відеозверненні він заявив, що у випадку встановлення факту публічного скандування українських гасел чи “спів пісень, особливо націоналістичних гімнів” під час проведення так званої “спецоперації”, винуватців покарають відповідно до кримінального провадження.

 

Аксьонов наголосив, що покаранню підлягатимуть як учасники, так і організатори “цих процесів”.

 

«Я доручив по кожному такому факту, а вони в мережі з’являються регулярно, зокрема у межах оперативної інформації, встановити всіх учасників цього заходу, на кадрах якого видно, що співають націоналістичні гімни»,– сказав він.

 

За словами Аксьонова, покарання за таке правопорушення передбачає кримінальну відповідальність, звільнення з посад та припинення ведення бізнесу на території півострова.

 

Він додав, що люди, які виконують українські пісні, “поводять себе як зрадники”, та порадив кримчанам подумати, “що зроблять націоналісти, якщо українці слухатимуть гімн РФ чи пісні російських виконавців”. На думку Аксьонова, його реакція на українську музику у Криму – набагато “м’якша”, аніж була б реакція “націоналістів” на російську музику в Україні.

 

Аксьонов резюмував, що кримчани, які підтримують”київський режим”, на його думку, повинні виїхати на підконтрольну Україні територію.

 

Варто зауважити, що погрози Аксьонова з’явились після того, як у мережі розповсюдили відео з весілля у Бахчисараї, де гості танцювали під пісню “Червона калина”. Це викликало обурення у проросійсько налаштованих жителів.

 

Представники українського руху спротиву “Жовта Стрічка” розповсюдили в тимчасово окупованому Криму листівки з пропозицією впіймати так званого «прем´єр- міністра» Криму Сергі Аксьонова.

 

Як повідомляла УМ, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Михайло Забродський підтвердили, що Збройні сили у серпні завдали ракетних ударів по авіабазах Росії в окупованому Криму.