Рашисти відкрили потужний вогонь по Миколаєву, вдарили по центру Дніпра та Сумщині

09:01, 11.09.2022
Рашисти відкрили потужний вогонь по Миколаєву, вдарили по центру Дніпра та Сумщині

У Миколаєві ракета влучила у двір житлового будинку

Цієї ночі російська армія потужним вогнем накрила Миколаїв. Поранення внаслідок обстрілу отримали десяток людей.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє мер Миколаєва Олександр Сенкевич. 

 

«Сьогодні вночі Миколаїв зазнав потужних обстрілів. Пошкоджені житлові будинки. За попередніми даними, 9 осіб дістали поранення різного ступеню, четверо з них досі перебувають у лікарні»,— йдеться у повідомленні. 

 

Як відомо, ворожа ракета вибухнула у дворі п'ятиповерхового житлового будинку, буквально за 3-4 метри від під'їзду. На місці вибуху утворилася вирва глибиною понад 3 метри. Будинку завдано значної шкоди: розбито практично всі вікна, зруйновано скління балконів, у більшості квартир вибито вхідні двері.

 

 

Пошкоджено також близько десятка автомобілів, що стояли у дворі. А одні з них, який стояв найближче до місця вибуху, перетворився на подібність до зім'ятої консервної банки.

 

Ракетних обстрілів російської  армії зазнав центр Дніпра. Відомо про одного постраждалого. 

 

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко у Телеграмі. 

 

«Вночі 11 вересня окупанти вдарили по житловому кварталу, де мирно спали люди. Поранено та госпіталізовано у важкому стані 72-річного чоловіка. Є руйнування адмінбудівель, магазинів ринку, складів та житлових будинків. Подробиці уточнюються.



Також ворог тричі обстріляв за ніч Нікополь. Туди прилетіло 35 снарядів із «Градів» та важкої артилерії. Під час обстрілів постраждали троє людей – двоє чоловіків та жінка. Чоловіки зараз у лікарні, їх стан оцінюється як середньої тяжкості»,— йдеться у повідомленні.


 

У місті постраждали 35 багатоповерхових та приватних будинків, кілька навчальних закладів, амбулаторія, об'єкт промислової інфраструктури, автомобілі, газопровід та лінія електропередач.


 

Крім того, під обстріл потрапив Марганець. Там обійшлося без жертв та руйнувань.

 

Також значних обстрілів зазнали п’ять громад Сумської області, втрат немає.

 

Про це повідомив голова ОВА Дмитро Живицький.

 

Окупанти в суботу після 9:00 тричі здійснили артилерійський обстріл Миколаївської сільської громади.

 

Також ворог гатив із мінометів та артилерії Краснопільську громаду. Було майже два десятки прильотів. Близько 15:00 у результаті обстрілу спалахнула стерня на полі площею близько двох гектарів.

 

Крім того, ворог після 14:00 двічі обстріляв Середино-Будську громаду мінометами 120-мм калібру, ще зафіксовано 15 прильотів із автоматичного гранатомета на станку (АГС) та 16 разів із самохідної артилерійської установки (САУ). Внаслідок обстрілу пошкоджено приватний житловий будинок, вікна сусіднього будинку. Пошкоджено електромережу, розбито городи у людей та автомобіль.

 

Також ворог обстріляв Великописарівську громаду з артилерії після 14:00.

 

А Есманську громаду окупанти обстрілювали о 15:20 - з боку РФ прилетіло 4 міни.

 

Живицький зазначив, що попередньо – без людських втрат.

 

Як повідомляла УМ, кількома днями раніше окупанти черговий раз обстріляли з «Градів» та важкої артилерії Дніпропетровщину. Під вогонь потрапив Нікопольський район. Обійшлося без загиблих та поранених. Також окупанти нанесли удари по Марганецькій громаді.