Слідчі документують злочини окупантів на звільнених територіях Харківщини

14:16, 10.09.2022
Слідчі документують злочини окупантів на звільнених територіях Харківщини

Правоохоронці розпочали роботу у звільненому селі Граково (Чугуївський район). (Фото МВС України)

Правоохоронці документують воєнні злочини російських армійців проти мирних мешканців в деокупованій  частині Харківської області.

 

Як інформує УМ, про це 10 вересня повідомили у пресслужбі МВС України у Телеграм.

 

Правоохоронні органи розпочали роботу на звільнених територіях Харківської області, фіксуючи фактів вчинення російськими окупантами воєнних злочинів проти мирного населення області для створення надійної доказової бази та притягнення винних осіб до відповідальності.

 

Зокрема правоохоронці розпочали роботу у звільненому селі Граково (Чугуївський район). Один з місцевих мешканців повідомив правоохоронцям, що у березні російські окупанти змусили його поховати двох чоловіків. На їх тілах були вогнепальні поранення та сліди катувань.

 

Як повідомив начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко, поліціянти оперативно зреагували на заяву чоловіка. Він також додав, що звільнена місцевість ще залишається небезпечною.

 

Співробітники правоохоронних органів розпочали фільтраційні заходи та слідчі дії у звільненій від російських загарбників Балаклії Харківської області.

 

Як повідомляла УМ, міська рада Куп'янська під контролем ЗСУ.