У Дніпрі викрито агентку фсб: здавала розробки стратегічного оборонпідприємства

12:08, 10.09.2022
У Дніпрі викрито агентку фсб: здавала розробки стратегічного оборонпідприємства

Жінка-колаборантка працювала на підприємстві ракетно-космічної галузі у Дніпрі.

Правоохоронці викрили працівницю одного з підприємств ракетно-космічної галузі у Дніпрі, яка була агенткою російської федеральної служби безпеки.

 

Як інформує УМ, про це 10 вересня повідомили на сайті Офісу генерального прокурора.

 

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жительці Дніпра за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

 

За даними слідства, у червні 2022 року проросійськи налаштована жінка - працівниця одного з підприємств ракетно-космічної галузі надала згоду на співпрацю з оперативним співробітником фсб рф. Завдання зі збору інформації вона отримувала через месенджер Telegram. Жінка мала доступ до інформації про оборонних замовлень на підприємстві та повідомляла її ворогу.

 

Використовуючи додаток Google maps, жінка передавала інформацію про місця розташування великих промислових підприємств, підрозділів Нацгвардії України, військових частин Збройних сил України на території міста.

 

Крім цього, на виконання завдань від представника фсб, вона повідомляла наслідки ракетних ударів по Дніпру.

 

У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваної вилучені мобільні термінали та носії комп’ютерних даних, які містили докази протиправної діяльності.

 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Дніпропетровській області.

 

Дещо раніше Служба безпеки України повідомила про підозру ще шістьом колаборантам у Харківській та Запорізькій областях.

 

Як повідомляла УМ, колаборант засуджений на 16 років за здачу росіянам координат корпусів «Азову».