ЗСУ вийшли до околиць Куп'янська

17:49, 09.09.2022
ЗСУ вийшли до околиць Куп'янська

Українські вояки на окружній дорозі поблизу Куп´янська

На Харківщині українська армія викурює ворогів. Після звільненої Балаклеї ЗСУ підійшли до околиць ключового райцентру області — Куп'янська.

 

Як інформує Україна молода, відповідну світлину опублікував народний депутат Олексій Гончаренко. Також про це інформують вітчизняні ЗМІ. 

 

«Куп‘янськ, зустрічай! З поверненням додому, а нормальну фарбу хутко знайдемо», – підписав світлину він. 

 

Офіційних коментарів Генштабу щодо ситуації в місті наразі немає, однак раніше йшлося про те, що про звільнені населені пункти повідомляють не одразу, щоб не провокувати масовані обстріли ворогів.

 

Нагадаємо, сьогодні ЗСУ звільнили село Волохів Яр на Харківщині.

 

Окрім цього, українські захисники деокупували ще один населений пункт Харківської області. Збройні сили України зайшли в село Іванівка у Чугуївському районі. 

 

Як відомо, ЗСУ ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку, і за три дні наші воїни просунулися на 50 кілометрів. 

 

При цьому раніше стало відомо, що українські військові звільнили вже понад 20 населених пунктів на Харківському напрямку. 
 

Як повідомляла УМ, американський інститут дослідження війни (ISW) прогнозує, що ЗСУ мають усі шанси звільнити місто Куп’янськ на Харківщині вже протягом наступних 72 годин. На думку аналітиків, це серйозно погіршить для росіян шляхи постачань на сході України.