У білорусі на військових навчаннях армійці «звільняють втрачені території»

09:57, 08.09.2022
У білорусі на військових навчаннях армійці «звільняють втрачені території»

Білоруська армія своїми навчаннями поблизу українського кордону сковує наші значгні сили.

Про початок військових навчань, які триватимуть до 14 вересня. заявило Міноборони білорусі в четвер, 8 вересня,

 

Як інформує УМ, про це 8 вересня повідомило відомство у своєму Телеграм-каналі.

 

«8 вересня, відповідно до плану підготовки збройних сил розпочалися командно-штабні навчання збройних сил республіки білорусі. Вони триватимуть до 14 вересня», - заявили відомстві.

 

У міністерстві додали, що для відпрацювання практичних дій військ буде задіяно полігон «Брестський»; ділянки місцевості у Мінській та Вітебській областях.

 

«Навчання дозволять практично відпрацювати такі питання: ведення бойових (спеціальних) дій зі звільнення території, тимчасово захопленої противником; відновлення контролю за Державним кордоном у зонах (смугах) відповідальності об'єднань; авіаційна підтримка військ; забезпечення силових заходів військового стану, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами супротивника та незаконними озброєними формуваннями», - зазначили у відомстві.

 

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов заявив, що у першій половині вересня на території білорусі за участю збройних сил російської федерації та країн - членів ОДКБ відбудуться командно-штабні навчання, під час яких, за легендою, планується «звільнити частини втраченої території» умовної держави.

 

Як повідомляла УМ, у Білорусі військовозобов'язаних масово викликають до військкоматів на «навчання».