На Київщині поліція вилучила у школах 300 вибухонебезпечних предметів

17:24, 06.09.2022
На Київщині поліція вилучила у школах 300 вибухонебезпечних предметів

За словами Дмитра Каракуркчі, підрозділи вибухотехнічної служби здійснили огляд усіх шкіл та навчальних закладів і виявили чимало небезпечних предметів

Начальник управління вибухотехнічної служби Національної поліції Дмитро Каракуркчі зазначив, що у школах Київської області перед початком навчального року поліція вилучила понад 300 вибухонебезпечних предметів. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив під час брифінгу, 6 вересня.

 

Перед навчальним роком підрозділи вибухотехнічної служби здійснювали огляд усіх шкіл та навчальних закладів, які перебували на тимчасово окупованих територіях, а також у найближчій до них місцевості, щодо наявності вибухонебезпечних предметів.

 

За результатами оглядів зроблено висновок, що деякі громадяни проносять у школи залишки снарядів із місць боїв з метою або створити певний музей або як навчальні приклади в рамках військової підготовки.

 

«Тільки на території Київського регіону було вилучено більше 300 вибухонебезпечних предметів під час перевірки шкіл. Варто ще раз  попередити адміністрацію навчальних закладів, а також усіх дітей і батьків, що не варто нести такі предмети на територію навчальних закладів».

 

Як повідомляла УМ, осколкову протипіхотну міну діти знайшли у пісочниці під час Ігор. Рятувальники закликають батьків пильнувати, щоб їхні діти не чіпали підозрілі предмети.