Німеччина надасть 200 млн євро допомоги Україні для переселенців

11:20, 04.09.2022
Німеччина надасть 200 млн євро допомоги Україні для переселенців

Свенья Шульце зустрінеться із прем´єр-міністром України Денисом Шмигалем у Берліні

Уряд Німеччини обіцяє Україні надати для внутрішніх переселенців додаткові 200 мільйонів євро (199,02 мільйона доларів) допомоги. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.
 
Міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце заявив про те, що країна надасть Україні додаткові 199 млн доларів для фінансування програм допомоги внутрішньо переміщеним особам унаслідок вторгнення росії.
 
«Більшість нашої нової допомоги, 200 мільйонів євро, піде на програму, яку проводить український уряд для підтримки внутрішньо переміщених осіб. Гроші призначені для того, щоб переселенці в Україні могли продовжувати забезпечувати себе найнеобхіднішим»,—сказала Шульце.
 
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який у неділю відвідає Берлін, зустрінеться з Шульце, а також з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. 
 
«Я буду говорити з прем'єр-міністром Шмигалем про те, як ми можемо продовжувати підтримувати український уряд у підтримці переселенців»,- сказала Шульце.
 
Як відомо, 12 земель Німеччини більше не приймають шукачів притулку через великий наплив з України.
 
Як повідомляла УМ, прем´єр-міністр Денис Шмигаль закликав західних партнерів зокрема Німеччину та США налогодити поставки сучасних танків для ЗСУ.