Узгоджений Маршрут місії МАГАТЕ на ЗАЕС обстрілюють росіяни

09:04, 01.09.2022
Узгоджений Маршрут місії МАГАТЕ на ЗАЕС обстрілюють росіяни

Наслідки ворожих обстрілів Енергодара 1 вересня (Фото: Дмитро Орлов у Telegram)

Наперед узгоджений маршрут слідування місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.росіяни обстрілюють з артилерії

 

Як інформує УМ, про це 1 вересня повідомив у Телеграмі начальник Запорізької ОВА Олександр Старух.

 

"Росіяни ведуть артобстріл заздалегідь погодженого маршруту слідування місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Передова група ООН не може продовжити рух з міркувань безпеки", - йдеться у повідомленні.

 

Старух зазначив, що Україна продовжує докладати зусиль для організації безпечного доступу міжнародної місії МАГАТЕ до ЗАЕС. Вимагаємо від РФ припинити провокації і надати безперешкодний доступ МАГАТЕ до українського ядерного об'єкту.

 

Нагадаємо, що 31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) прибула до Запоріжжя, щоб відвідати Запорізьку атомну електростанцію в окупованому Енергодарі.

 

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

 

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

 

Сьогодні, 1 вересня, мер Енергодара Дмитро Орлов повідомив, що з самого ранку місто - під постійними мінометними обстрілами. Пізніше загарбники відкрили вогонь із РСЗО та з гелікоптерів. Повідомляють про загиблих і поранених.

 

Як повідомляла УМ, місія МАГАТЕ на Запоріжжі не може отримати від росіян спецперепустки.