До України повернулося 100 тисяч дітей за останній тиждень серпня

16:09, 31.08.2022
До України повернулося 100 тисяч дітей за останній тиждень серпня

Щодня в Україну повертаються до 6 тисяч осіб

Майже 100 тисяч дітей за останній тиждень повернулося на батьківщину.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив голова комітету Верховної Ради з освіти та науки Сергій Бабак у коментарі журналістам УНН.
 
«Приблизно 90 тисяч дітей поверталося  постійно по трохи до цього часу, а за останній тиждень повернулося ще майже 100 тисяч дітей. Зараз за кордоном знаходиться плюс-мінус 500 тисяч, і вони продовжують повертатися»,– сказав Бабак.
 
За словами Бабака, кожного дня в Україні на 6 тисяч людей, які повертаються з-за кордону, стає більше. 
 
«Через те, що у нас безпекова ситуація все ж таки починає ставати кращою, ЗСУ відвойовують наші території назад, у нас повертаються люди в Україну. За даними прем'єр-міністра, які ми вчора обговорювали, у нас 28 тисяч повертається кожного дня, і 22 виїжджають. Тобто на 6 тисяч кожного дня у нас стає більше»,– розповів Бабак.
 
Він також зазначив, що частина дітей залишиться за кордоном, тому що батьки переймаються за безпекову ситуацію, декому просто немає куди повертатися.
 
Перший заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко повідомляв, що оцінки дітей, які закінчують навчальний рік у закордонних школах, при поверненні в Україну, будуть зараховувати та конвертувати за українською системою.
 
Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет презентував чотири моделі навчання в закладах загальної середньої освіти в умовах повномасштабної війни.
 
Як повідомляла УМ, раніше міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зазначив, що 641 тис. школярів перебувають поза межами України. Приблизно 200 тис. – на тимчасово окупованих РФ територіях.