Підполковник Богдан Хмельницький фігурує у справі розкрадання $580 тисяч

13:52, 31.08.2022
Підполковник Богдан Хмельницький фігурує у справі розкрадання $580 тисяч

У підполковника Міноборони знайшли 580 тисяч доларів у дивані (Фото Нацполіції)

Директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони підполковник Богдан Хмельницький —один із фігурантів справи про розкрадання 580 000 доларів коштів Міноборони під час закупівлі військової амуніції.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє УП з посиланням на джерела у правоохоронних органах в середу.
 
За словами співрозмовника видання, днями поліція провела обшуки за місцем перебування Хмельницького – на орендованій квартирі друга чиновника Міноборони. За даними одного джерела, у дивані знашли гроші.
 
Інший співрозмовник УП повідомив, що справа стосується контрактів, які Хмельницький підписував ще у березні на загальну суму 3,8 млрд гривень.
"Українська правда" звернулася по коментар до Міноборони. На момент публікації відповіді не отримала.
 
Як повідомляла УМ, 30 серпня правоохоронці повідомили, що оголосили про підозру трьом учасникам шахрайської схеми, які заволоділи коштами Міноборони під час закупівлі військової амуніції на суму 580 000 доларів.
 
За даними слідства, до розкрадання коштів причетні двоє громадян України – засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Один із них – діючий адвокат. Ці громадяни були представниками Міністерства оборони.