Україна готує евакуаційні маршрути на час деокупації Криму

18:21, 30.08.2022
Україна готує евакуаційні маршрути на час деокупації Криму

Пересуватися Антонівський мостом неможливо

Для українців, які проживають в тимчасово окупованому Криму й бажають  покинути півострів під час активної деокупації, Україна готує евакуаційні маршрути.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив у Twitter радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.
 
«Зрозуміло, що для України життя громадян – безумовний пріоритет. Тому ми вже розробляємо евакуаційні маршрути для жителів окупованого Криму, охочих покинути півострів на час активної деокупації»,– йдеться у повідомленні.
 
Подоляк закликав кримчан триматися якомога далі від військових об’єктів у Криму, а також перевірити укриття.
 
Наразі траса на Крим заповнена вантажівками, набитими награбованим у українців. Росіяни вивозять із окупованих частин півдня України новий урожай та інші речі.
 
Про це повідомляє «РИА Мелитополь».
 
Видання зазначає, що з перших днів окупації російські загарбники почали грабувати Запорізьку область. Із Мелітопольського району у бік Криму потягнулися колони машин, навантажених зерном.
 
«У бік Мелітополя їдуть лише самотні легковики, натомість на півострів доїхати швидко не вийде. Траса заповнена вантажівками, доверху набитими вкраденим у Мелітопольському, Бердянському та Василівському районах зерном.
 
Така картина спостерігається на кримській трасі щодня. Окупанти вивозять уже новий урожай, скуплений за безцінь у місцевих фермерів. Багато хто з них кидає засіяні поля, бо не бачить сенсу збирати врожай».
 
Як повідомляла УМ, незаконно побудований російськими окупантами Кримський міст має бути знищений Збройними силами України як законна військова ціль.