Велика Британія передасть Україні підводні безпілотники для пошуку мін

13:41, 27.08.2022
Велика Британія передасть Україні підводні безпілотники для пошуку мін

Підводні дрони можуть виявляти, знаходити та ідентифікувати міни за допомогою датчиків. (facebook.com/theministryofdefence)

Великобританія передасть Україні підводні безпілотники для очищення берегової лінії від мін та протягом найближчих місяців навчить українських захисників користуватися ними.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство оборони Британії.
 
«У країну відправлять шість автономних машин для пошуку мін, які допоможуть виявляти російські міни у водах біля її берегів. Три з них будуть надані зі складу у Великій Британії, а ще три будуть закуплені в промисловості»,- йдеться в повідомленні.
 
Підводні безпілотники ефективно працюють на глибині до 100 метрів, їх використовують для виявлення, локалізації та ідентифікації мін за допомогою набору датчиків. 
 
Британія протягом найближчих місяців навчить українських захисників користуватися безпілотниками.
 
Як повідомляла УМ, Прем'єр-міністр Борис Джонсон і президент України Володимир Зеленський вже втретє зустрілися в Києві від початку повномасштабного вторгнення рф.
 
Цього разу пан Джонсон приїхав з нагоди Дня Незалежності із подарунком: оголосив у Маріїнському палаці про виділення Україні нового пакету військової допомоги в розмірі 54 мільйонів фунтів