Олександр Коломієць проїхав на велосипеді 3 тисячі км, аби зібрати на дрон для ЗСУ

12:54, 27.08.2022
Олександр Коломієць проїхав на велосипеді 3 тисячі км, аби зібрати на дрон для ЗСУ

Олександр Коломієць після свого повернення додому з поїздки Україною (Фото: Дергачівська міська рада)

Мешканець міста Дергачі Харківської області Олександр Коломієць впродовж місяця проїхав понад 3 тисячі кілометрів на велосипеді через всю Україну, щоб зібрати кошти на дрон для Збройних сил України.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила Дергачівська міська рада.
 
Так, у липні чоловік на ім'я вирішив подолати велосипедом Україну від сходу до заходу, піднятися на Говерлу і повернутися до рідного міста. Під час поїздки він запланував зібрати кошти на квадрокоптер для ЗСУ.
 
Він розповідає, що 20 липня вирушив із Дергачів, після чого прямував через Полтаву, Київ, Житомир, Рівне, Луцьк, Львів та Івано-Франківськ, щоби піднятися на Говерлу. Додому чоловік повертався через Чернівці, Вінницю, Одесу, Кривий Ріг, Дніпро та Харків.
 
 
 
 
 
Загалом він проїхав 3 024 кілометри за 24 дні. За цей час вдалося зібрати 95 тисяч гривень. На ці кошти чоловік придбав дрон DJI Mavic 3, який уже передали одному зі спецпідрозділів ЗСУ, що боронить Дергачівщину.
 
Міський голова В'ячеслав Задоренко на знак подяки вручив Коломійцю стяг Дергачівської громади.
 
Як повідомляла УМ, концерти  в Чернігові влаштовує 8-річний Сергій Мороз, щоб зібрати гроші для Збройних сил України. Йому вдалося накопичити вже майже 60 тисяч гривень лишень за два тижні.