На ЗАЕС росіяни катують працівників перед приїздом місії МАГАТЕ

11:57, 27.08.2022
На ЗАЕС росіяни катують працівників перед приїздом місії МАГАТЕ

На ЗАЕС панує атмосфера страху. (Фото: telegraph.co.uk)

Співробітники російських спецслужб катують працівників Запорізької АЕС, аби ті не сказали «зайвого» про ризики для безпеки станції інспекторам МАГАТЕ, які прибудуть до Енергодару на наступному тижні.

 

Працівники ЗАЕС відзначають, що зараз на станції панує атмосфера страху.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Енергоатом у соцмережах з посиланням на статтю The Telegraph в суботу.

 

«Ми стривожені можливим візитом представників МАГАТЕ. Тому що росіяни влаштують провокації, а потім звинуватять у цьому Україну. Здається, саме це вони й планують зробити», – сказав один з українських атомників.

 

Крім того, загарбники готують різні провокації напередодні місії МАГАТЕ. Зокрема, за словами працівників ЗАЕС, вони планують скоротити до мінімуму присутність українського персоналу і в кожній кімнаті центру керування поставити кількох російських представників, «які гучно кричатимуть, що дуже чекали «визволення» від режиму в Києві».

 

При цьому, російські окупанти арештовують український персонал та відправляють «на підвал».

 

«Люди повертаються після цих «розмов» у підвалі й не кажуть ані слова взагалі. Не буде несподіванкою, якщо під час візиту місії вони раптом почнуть говорити те, що їм сказали», – пояснив співрозмовник.

 

Як повідомляла «УМ», інспектори МАГАТЕ планують приїхати на захоплену росією Запорізьку АЕС на початку наступного тижня.

 

Наразі окупанти штучно створюють всі умови, щоб МАГАТЕ не доїхало до станції.