СБУ затримала зрадника: допомагав ворогові завдавати удари по містах України

10:53, 27.08.2022
СБУ затримала зрадника: допомагав ворогові завдавати удари по містах України

У телефону зловмисника були знайдені фотознімки шкіл та інших освітніх закладів, по яких ворог наносив ракетні удари

Працівникам Служби безпеки України вдалося викрити та затримати   російського агента, який «здавав» інформацію ворогу.
 
За його «наводкою» рашисти завдавали ракетні удари по школах Миколаєва.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє СБУ.
 
«У ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини затримано агента військової розвідки зс рф, який передавав ворогу точні координати освітніх закладів міста для так званих «залякувальних» ракетних обстрілів», – ідеться в повідомленні.
 
За даними слідства, зловмисник також збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні.
 
Встановлено, що за «наводкою» фігуранта російські війська зруйнували та пошкодили декілька об’єктів військової інфраструктури Миколаєва, також завдали нищівного удару по двох школах міста.
 
Загалом від початку повномасштабного вторгнення росії в Миколаєві часткового чи повного руйнування зазнали три вищі навчальні заклади, два технікуми та понад 10 шкіл.
 
 
 
 
Кіберфахівці СБУ з'ясували, що затриманого завербував кадровий співробітник воєнної розвідки російської федерації після початку повномасштабного вторгнення.
 
 
Зловмисник був активним учасником дискусій у численних телеграм-каналах антидержавного спрямування, де не приховував своїх антиукраїнських поглядів і відверто просував російські наративи.
 
Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російським координатором.
 
Фігуранту оголошена підозра за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) Кримінального кодексу України та обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловікові загрожує позбавлення волі терміном до 12 років.
 
Триває слідство для з’ясування всіх обставин та виявлення осіб, причетних до діяльності агентурної мережі.
 
Як повідомляла УМ, служба безпеки України затримала в прифронтових районах Донецької області двох інформаторів росіян, які збирали інформацію про розташування реактивних артилерійських систем HIMARS.