Над ратушею Любліна піднімуть прапори України та Польщі

19:06, 23.08.2022
Над ратушею Любліна піднімуть прапори України та Польщі

Державні прапори Польщі та України. (Фото Офісу президента)

Державні прапори України та Польщі піднімуть над міською ратушею Любліна з нагоди Дня Незалежності, 24 серпня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє "Польське радіо".

 

"Акт проголошення незалежності України понад 30 років тому став фундаментом для розбудови незалежної держави, але також відкритої до добросусідських відносин з Польщею. Протягом останніх кількох десятиліть ми зміцнюємо зв’язки партнерської співпраці на багатьох інституційних рівнях, а також плекаємо дружні стосунки", – підкреслив мер Любліна Кшиштоф Жук.

 

За словами мера, на тлі чергової хвилі агресії Люблін солідарний з українцями, які борються за свободу та демократію.

 

"У ці важкі дні ми надаємо гуманітарну допомогу нашим містам-партнерам і тисячам біженців, які знайшли безпечний притулок у Любліні", – наголосив пан Жук.

 

Зауважимо, що святкування Дня незалежності України в Любліні також заплановане на середу, 24 серпня. Урочистості розпочнуть з покладання вінків до пам’ятника воїнам УНР на православному кладовищі на вулиці Липовій.

 

На Люблінській ратуші буде піднято прапори Польщі та України. У заході візьме участь виконувач обов’язків генерального консула України в Любліні Артем Валах.

 

У програмі святкувань також Божественна літургія українською мовою, яка розпочнеться о 18:00, а о 19:00 на Литовській площі прозвучить гімн України та створиться ланцюг солідарності.

 

Як повідомляла «УМ», президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва 23 серпня і привітав українців з Днем прапора та Днем Незалежності.