Ймовірний російський теракт у Маріуполі: у ГУР підтвердили інформацію місцевих сил спротиву

14:51, 21.08.2022
Ймовірний російський теракт у Маріуполі: у ГУР підтвердили інформацію місцевих сил спротиву

Тимчасово окупований Маріуполь. (Фото з відкритих джерел)

Днями ГУР МОУ попередило, що окупанти можуть вчинити терористичний акт у Маріуполі. За інформацією українського розвідтовариства, окупанти планують судилище над "азовцями", при цьому один з можливих сценаріїв – ракетний удар, у якому звинуватять ЗСУ.

 

Повідомляється, що на показовий "судовий процес" окупанти організують підвезення спеціально підготовлених "свідків". Завдання цих осіб: підтвердити звинувачення проти "азовців". А росЗМІ, які "висвітлюватимуть" процес, також додадуть легітимності "судилищу".

 

ГУР попереджає, що росіяни можуть вчинити черговий злочин: завдати ракетного удару по приміщенню. Після цього у обстрілі вчергове звинуватять ЗСУ.

 

Звертаю увагу, що 18 серпня мною, Снєгирьовим Д., була оприлюднена оперативна інформація аналітичного відділу ГІ "Права Справа" про те, що до Дня Незалежності України 24 серпня, російські спецслужби готують чергову провокацію з численними жертвами.

 

Мовилося про те, що росіяни планують підірвати будівлю в Маріуполі, де судитимуть полонених азовців. Окупанти можуть здійснити провокацію двома способами: або вдарити "Точкою-У", або підірвати будівлю.

 

Окремо наголошувалося, що в якості наявності доказової бази підриву приміщення саме українською стороною, окупанти можуть використати висловлювання ексзаступника голови СБУ Ягуна. Нещодавно в ефірі телеканалу "Прямий" він заявив, що начебто лунали пропозиції щодо підриву будівлі "суду", щоб унеможливити проведення "трибуналу" по "Азову".

 

"Таким чином, планується досягнути одразу кілька цілей: дискредитація України на світовій арені, дискредитація бійців полку "Азов" і шантаж їхніх родин, а також розгойдування цієї теми всередині України та за її межами. При цьому, якщо окупанти використають комплекс "Точка-У", то це дискредитація самої ідеї надання нашій країні високотехнологічної зброї. Тобто, фактично росіяни переслідують три цілі,"-йшлося у повідомленні.

 

Примітно, що це не перший випадок, коли прес-служба ГУР МОУ видає раніше оприлюдненні повідомлення аналітичного відділу ГІ "Права Справа" за власну інформацію.

 

8 лютого поточного року я повідомляв про надходження до окупованих територій із Росії несертифікованої однокомпонентної вакцини проти коронавірусу "Sputnik Light".

 

Тоді наголошувалося,що Москва використовує окуповані території як випробувальний плацдарм для випробування сумнівної якості вакцини, прикриваючись "благими" намірами. І піддослідними щурами виступають громадяни України, мешканці окупованих районів Луганської і Донецької областей.

 

28 липня 2021 року "Права Справа" інформує, що в окупований Луганськ очікується прибуття з РФ російської несертифікованої однокомпонентної вакцини від короновірусу "Sputnik Light".

 

Показово, що після розголосу у ЗМІ, окупаційна адміністрація змушена була підтвердити постачання з РФ саме однокомпонентної вакцини "Sputnik Light", а не двокомпонентної "Sputnik V", як про це повідомлялося раніше. Оприлюдненням інформації про прибуття в "ЛНР" однокомпонентної вакцини "Sputnik Light" ватажок "ЛНР" Пасічник змушений був визнати ефективність роботи аналітичного відділу ГІ "Права Справа" на окупованих територіях Луганської області.

 

І тільки 2 серпня Головне управління розвідки Міноборони України  на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє, що Росія випробовує сумнівну однокомпонентну вакцину Sputnik Light на жителях окупованих територій на Сході України.

 

Примітно, що повідомлення ГУР  повторює ключові тези аналітичного центру "Права Справа", хоча й без посилання на першоджерело інформації.