В окупованій Новій Каховці на «відкриття» дитсадка привели одну дитину

12:22, 21.08.2022
В окупованій Новій Каховці на «відкриття» дитсадка привели одну дитину

"Просто у захваті від наших мамочок. Неймовірні жінки!", - написала Kseniya Keleberda в коментарі до повідомлення депутатки Ірени Лепень.

У захопленій росіянами Новій Каховці на Херсонщині на «відкриття» дитсадка привели ... одну дитину.

 

Як інформує УМ, про це 21 серпня у Фейсбуці повідомила депутат Новокаховської міської ради Ірена Лепень, яка нині перебуває за межами Нової Каховки.

 

«На відкриття дитячого садочка «Івонька» в Новій Каховці під патронатом окупанта прийшли нова гауляйтерна завідувачка, одна вихователька й один відвідувач - хлопчик працівниці садка», - йдеться у повідомленні.

 

Більше охочих не було, каже депутат.

 

Загалом на Херсонщині загарбники роблять ставку на сферу освіти, зокрема на впровадження так званих російських стандартів у школах. На директорів шкіл, учителів по всій області чинять колосальний тиск, тому що переважна більшість педагогів відмовляється працювати із загарбниками та перебудовувати роботу навчальних закладів під російську програму.

 

На захопленій російськими агресорами Херсонщині вчителів викрадають, їм погрожують, тому більшість вимушена виїжджати, побоюючись за своє життя.

 

Також на Херсонщині загарбники погрожують виселенням та конфіскацією майна батькам, які не віддають школярів на навчання за російськими програмами.

 

Як повідомляла УМ, російські війська 14 серпня знову здійснили обстріли низки регіонів України, загарбники ведуть обшуки помешкань жителів Херсонської області.