США передасть Україні 1,5 тисячі ракет ПТРК TOW

16:54, 20.08.2022
США передасть Україні 1,5 тисячі ракет ПТРК TOW

Військові працюють із протитанковим ракетним комплексом BGM-71 TOW.

Сили оборони України отримають на озброєння американські протитанкові ракетні комплекси BGM-71 TOW.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили у Пентагоні.
 
Протитанкові комплекси увійшли до нового пакету військової підтримки США на суму до 775 мільйонів доларів.
 
Ця зброя допомагатиме українцям знищувати російську бронетехніку.
Президент Сполучених Штатів Джо Байден санкціонує надання додаткової допомоги Україні, використовуючи свої президентські повноваження щодо передачі надлишкової зброї із запасів США.
 
Дозвіл є дев’ятнадцятим вилученням обладнання Адміністрацією Байдена зі запасів армії США для України з серпня 2021 року.
 
Американський важкий протитанковий ракетний комплекс BGM-71 TOW є одним з основних ПТРК в армії США. Він належить до другого покоління і є одним з найбільш розповсюджених протитанкових ракетних комплексів у світі, знаходиться на озброєнні більш ніж у 40 країнах світу.
 
Комплекс у своїй першій версії був прийнятий на озброєння армією США у 1970 році. Після чого він неодноразово модернізувався і американська армія продовжує його використовувати.
 
Наведення керованої протитанкової ракети командне, напівавтоматичне, управління здійснюється оператором, через дротовий зв’язок.
 
Як повідомляла УМ, Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні у розмірі до $775 мільйонів. До нового пакету увійдуть боєприпаси до HIMARS, гаубиці, снаряди та безпілотники.