Україна закликає Австрію визнати дипломата рф ульянова персоною нон ґрата

13:57, 20.08.2022
Україна закликає  Австрію визнати дипломата рф ульянова персоною нон ґрата

Україна просить Австрію видворити посла рф Ульянова з країни і відправити його до росіі

Спікер українського парламенту Руслан Стефанчук звернувся до федерального президента Австрії Александера ван дер Беллена та канцлера Карла Негаммера з вимогою визнати постійного представника рф при міжнародних організаціях у Відні михайла ульянова персоною нон ґрата та депортувати його до росії.
 
Як інформує Україна молода, про це Голова Верховної Ради України повідомив у Фейсбуці.
 
Він зауважив, що оприлюднення заклику російського постпреда ульянова "не щадити українське населення", а згодом видалення відповідного повідомлення – це і є обличчя "російської дипломатії".
 
«За подібні фашистські заклики не шановний пан ульянов має бути визнаний персоною нон ґрата в Австрії та депортований у свою росію. Там хай пише, що хоче, там його аудиторія. З цією вимогою звернувся до федерального президента Австрії Александера ван дер Беллена та канцлера Карла Негаммера»,– додав Голова ВР.
 
У Офісі Президента також відреагували на заяви посла рф у Відні.
 
«Ru-посол в Австрії Михайло Ульянов заявляє про необхідність «остаточного вирішення українського питання» й закликає до геноциду. У Європі знову чути голоси: «Не всі росіяни, як путін» і «Може, дамо «Північному потоку-2» працювати». Час зрозуміти: росія — фашистська вертикаль з мільйонів людей», – написав Подоляк у Телеграмі. 
 
Після того, як допис Ульянова набув широкого резонансу, російський дипломат поспішно опублікував пост із вибаченнями, намагаючись виправдати свої заяви. «Я маю вибачитися. Я забув, з ким маю справу», — написав постпред рф у Відні.
 
Він також поспішив перевести стрілки. «Я, звичайно, мав на увазі США з їхнім постачанням зброї та президента України, який буквально вчора заявив, що він відкидає будь-які мирні переговори. Справді, жодної пощади з їхнього боку до українського населення. Це те, що я сказав», — написав Ульянов.
 
Як повідомляла УМ, постійний представник російської федерації при міжнародних організаціях у Відні (Австрія) михайло ульянов у відповідь на пост подяки Президента України Володимира Зеленського за новий пакет військової допомоги від США опублікував у Твітері допис із закликом не щадити українське населення. Згодом ульянов видалив свій пост.