У Вишгороді затримали двох агентів рф під час спроби влаштуватися до ЗСУ

13:27, 20.08.2022
У Вишгороді затримали двох агентів рф під час спроби влаштуватися до ЗСУ

Зловмисники намагалися вступити до ЗСУ, щоб передавати дані ворогові

Два агенти Росії, які намагалися влаштуватися до підрозділів ЗСУ і зібрати розвіддані про постачання українським військам західної зброї та боєприпасів були затримані контррозвідкою Служби безпеки на Київщині.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба СБУ
 
«Зрадниками виявились двоє мешканців Вишгородського району, які сприяли російським військам під час тимчасової окупації частини Київщини.
 
Щоб розвідувати і передавати ворогам інформацію про маршрути переміщення та місця базування західного озброєння, один зі зрадників виїхав до сусіднього регіону, де підписав контракт із ЗСУ, інший – хотів «призватись» від однієї з територіальних громад поблизу Києва»,— йдеться в повідомленні.
 
 
Зазначається, що під час тимчасової окупації частини Київщини, ці чоловіки брали активну участь у так званих фільтраційних заходах, вишукуючи серед місцевих жителів українських патріотів, які чинили спротив загарбникам.  
 
 
Встановлено також, що зловмисники катували малолітнього хлопця за те, що він допомагав підрозділам ЗСУ виявляти техніку та місця дислокації окупантів. 
Після звільнення Київщини пособники окупантів залишились на території регіону та продовжили підривну діяльність проти України. Але їх викрила СБУ. 
 
 
Під час обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронці виявили комплектуючі до саморобних вибухових пристроїв та засоби зв’язку, які ворожа агентура використовувала для комунікації з російськими "координаторами".  
 
Чоловікам повідомили про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 
Перевіряються зв'язки зрадників з представниками спецслужб РФ.
 
Як повідомляла УМ, Служба безпеки України затримала двох російських кримінальних авторитетів під час спроби приєднатися до служби в добровольчих батальйонах Києва.