На Луганщині ворог пішов у наступ: ЗСУ відбили сім атак

09:29, 20.08.2022
На Луганщині ворог пішов у наступ: ЗСУ відбили сім атак

На Луганщині запеклі бої точаться поблизу чотирьох населених пунктів

Російська армія впродовж минулої ночі намагалася просунутися на кілька сотень метрів. Але українські військові відбили 7 атаку окупантів і не допустили прориву. Бойові дії тривають поблизу чотирьох населених пунктів 
 
Як інформує Україна молода, про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.
 
На Краматорському напрямку ворог обстрілював район біля Роздолівки, Сидорового, Спірного та Пришиба. Неподалік Івано-Дарʼївки намагається наступати, бої тривають.
 
На Бахмутському напрямку росіяни атакували цивільну інфраструктуру біля Зайцевого, Бахмутського, Веселого, Бахмута, Андріївки, Кодеми та Майорська. Окупанти наступали на Бахмут, Зайцеве і Кодему, бої тривають.
 
На Авдіївському напрямку окупанти обстріляли райони Новобахмутівки, Невельського, Нескучного, Олександрополя, Кераміка, Керменчика та Пісків. Ворог застосував авіацію поблизу Мар’їнки, проводив повітряну розвідку. Окупанти наступають у районі Опитного і Майорська, бої тривають.
 
«Вчора ворог організовував наступ за цими та іншими напрямками, намагався просунутися на декілька сотень метрів, але наші бійці надали йому жорстку відсіч. Уночі росіяни поновили свої наміри – українські захисники тримають оборону. Загалом ЗСУ 19 серпня відбили сім атак противника на нашій ділянці фронту, не допустивши жодного прориву», – поінформував Гайдай.
 
За його словами, росіяни також двічі атакували з повітря, випустили п’ять ракет по населених пунктах та наших укріпленнях, чотири рази в бій йшли танкові підрозділи.
 
«Ствольна та реактивна артилерія ворога не припиняє обстрілів. Лише за минулу ніч він 12 разів намагався завдати вогневого впливу із цього озброєння», - додав очільник Луганщини.
 
Гайдай також розповів, що від містян поступово надходить інформація, що в Рубіжному, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Кремінній загарбники мають проблеми з робочою силою.
 
«Люди відмовляються працювати, бо поступово стають навчені досвідом. Знають, що не заплатять. Так, не всі, але переважна більшість вже ігнорує пропозиції. Або самі потрапили в оману, або мають родичів чи знайомих, яким теж не виплатили обіцяне... Крім цього, зупиняє населення й велика вірогідність потрапити до числа мобілізованих», – зазначив голова ОВА.
 
Він розповів, що організувати діяльність центрів зайнятості в загарбників вийшло, але на цьому працевлаштування населення й припинилось. Тим більше, що в системі оплати праці загарбники не можуть налагодити якусь продуктивну систему.
 
До прикладу, роботи з розбору завалів оплачуються так само як і діяльність охоронця. Очевидно, що громадянин обере в такому випадку.
 
За словами Гайдая, багато «вакансій» за останні тижні виникло і в органах внутрішніх справ окупантів. Навіть у населених пунктах, захоплених у 2014 році. 
 
«Існують вони насправді, чи відкриті виключно для мобілізації – стане зрозумілим найближчим часом», - наголосив він.
 
Як повідомляла УМ, кількома днями раніше ворог намагався атакувати Бахмут. Запеклі бої точилися в Луганській області поблизу Білогорівки та Лисичанського НПЗ.