До Криму не пускають українців з окупованого півдня

15:26, 19.08.2022
До Криму не пускають українців з окупованого півдня

Фільтрація в Криму значно посилилась. (Фото з відкритих джерел)

Налякані вибухами у Криму російські окупанти закрили українцям в'їзд на півострів.

 

Раніше виїхати з тимчасово захоплених міст українського півдня – Мелітополя чи Херсону було можливо через територію тимчасово окупованого Криму, але тепер  окупанти не впускають українців.

 

Як інформує Україна молода, про це в ефірі національного телемарафону новин заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров у п’ятницю.

 

"Ми говоримо мешканцям окупованих територій, що вони можуть виїжджати через Крим, але вже два дні як це сполучення закрито після вибухів, які там відбулися. Слід зазначити, що фільтрація в Криму значно посилилась і вже не впускають до Криму багатьох чоловіків, у яких у телефонах знаходять інформацію, яка не подобається співробітникам спецслужб рф", – сказав мер.

 

Пан Федоров додав, що на блокпосту у райцентрі Василівка збільшуються черги тих, хто хоче виїхати на підконтрольну Україні територію.

 

Виїзд можливий лише грунтовою дорогою неподалік Василівки в селищі Кам'янське, яку через дощі розмиває, і рух транспорту блокується.

 

Як повідомляла «УМ», раніше ЗСУ порахували скільки зброї, боєприпасів, техніки та ЗРК злетіло у повітря під час вибухів поблизу Джанкоя та на інших об’єктах загарбників.

 

Зрадники України, так званий "прем'єр-міністр" Криму Сергій Аксьонов і спікер "Держдуми" півострова Володимир Константинов втекли разом із родинами та навіть коханками до російського міста Ростов ще в ніч на 17 серпня.