Причини активного обстрілу Харкова росією пояснили у британській розвідці

10:03, 19.08.2022
Причини активного обстрілу Харкова росією пояснили у британській розвідці

Обстрілюючи Харків рашисти змушують утримувати значні сили ЗСУ на цьому фронті.

Харків російські окупаційні війська обстрілюють щоденно. Таким чином вони намагаються змусити українських бійців тримати значні сили на цьому напрямі.

 

Як інформує УМ, про це 19 серпня повідомили в Міністерстві оборони Великобританії в Twitter.

 

"Попри те, що лінія фронту на цьому напрямку мало просунулася з травня, друге місто України було під одними із найбільш послідовних обстрілів з початку вторгнення, коли російські сили, ймовірно, мали на меті досягти околиць за 24 години", - йдеться у звіті.

 

У британській розвідці пояснили, що Харків, який знаходиться приблизно в 15 км від російської лінії фронту, постраждав, оскільки залишається в радіусі дії більшості видів російської артилерії.

 

"Залпові ракетні установки та загалом неточна місцева зброя спричинили спустошення у значних частинах міста", - зазначають у повідомленні.

 

Там підкреслюють, що російські сили відносно незначно утримують харківський сектор, але все ж "продовжують здійснювати локальні рейди та зондування українських сил".

 

"Ймовірно, вони (окупанти - УМ..) намагаються змусити Україну утримувати значні сили на цьому фронті, щоб запобігти використанню їх як сили для контратаки на будь-яких інших напрямках", - підсумували в британській розвідці.

 

Нагадаємо, як розповів мера Харкова Ігор Терехов, вечір 17 серпня та ранок 18 серпня стали одними з найважчих для міста з початку війни. Російські війська вдарили, зокрема, по гуртожитках, що спричинило багато смертей та поранень цивільних.

 

Так, станом на вечір 18 серпня було відомо про 17 загиблих і 42 поранених.

 

Як повідомляла УМ, вже сьогодні, вранці 19 серпня, окупанти знову били по Харкову, атакувавши низку районів міста.