Україна має достатній запас російських полонених для проведення обміну

15:27, 18.08.2022
Україна має достатній запас російських полонених для проведення обміну

Фонд для обміну полоненими достатній, він постійно оновлюється

Україна має достатньо російських бранців для проведення обміну на українських полонених. Однак москва зацікавлена не усіма своїми військовими, які потрапили в полон.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Головно управління розвідки МО України.
 
За словами представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова, РФ має невисокий інтерес щодо певних груп своїх же представників і російських військовополонених. До мобілізованих і військових із території ОРДЛО та представників так званих “ЛНР” та ”ДНР” справді найнижчий інтерес з боку Росії.
 
«Це ми бачимо на різних етапах ставлення: від того, що вони найгірше навчені, вони у прямому сенсі примусово мобілізовані, найгірше одягнені і з найгіршою зброєю, до питання обміну»,– сказав Андрій Юсов.
 
Натомість він зазначив, що попри це, переговорний процес щодо питання обміну триває. І наголосив, що обмінний фонд та інші інструменти для повернення українських захисників в Україні достатні. Окрім того, він постійно поновлюється.
 
Андрій Юсов додав, що у процесі повернення, обмін є лише одним з інструментів повернення українських захисників. Обмінний фонд – це дуже складна, багаторівнева і нелінійна річ, і мовиться не лише про кількість.
 
«Росія чомусь вважає, що вона іноді досі може диктувати умови, але це не так. Робота над поверненням українських захисників триває, і чекаємо на новини»,– зауважив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.
 
Встановлено деякі обставини навмисного вбивства українських військовополонених в колонії у н.п. Оленівка Донецької області, в якій перебували українські військовополонені, зокрема зі складу полку “Азов”.
 
ООН створює місію, яка буде займатися встановленням фактів для розслідування вбивства десятків військовополонених у в’язниці в Оленівці. Місію створено у відповідь на запити Росії та України.
 
Журналісти CNN опублікували результати свого розслідування щодо теракту в тимчасово окупованій Оленівці. Тоді внаслідок вибуху на території колонії загинули та отримали поранення десятки українських військовополонених і РФ одразу ж звинуватила у цьому ЗСУ, мовляв, по колонії завдали удар з американського HIMARS. Однак розслідування журналістів свідчить про протилежне.
 
Як повідомляла УМ, віцепрем´єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що нині в російському полоні перебувають понад 130 жінок - військовослужбовиць, прикордонниць та медичних працівників, які розраховують на те, що держава за них боротиметься.