Ліз Трасс має великі шанси перемогти на виборах прем’єр-міністра Великої Британії

13:51, 18.08.2022
Ліз Трасс має великі шанси перемогти на виборах прем’єр-міністра Великої Британії

Ріші Сунак поступається Ліз Трасс за рівнем підтримки на виборах. (news.sky.com)

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс має чималі шанси виграти боротьбу за посаду лідерки Консервативної партії, а відтак і прем'єр-міністра.

 

Останнім часом, за даними опитування, її відрив від колишнього міністра фінансів Ріші Сунака неабияк збільшився.

 

Як інформує Україна молода, про це свідчить опитування Sky News.

 

Згідно з опитуванням, 66% членів партії проголосують за пані Трасс, а 34% за пана Сунака, якщо виключити тих, хто не визначився чи не голосуватиме.

 

І це при тому, що трохи більше двох тижнів тому Трасс лідирувала лише у 38 процентних пунктів.

 

Наразі ж її вже підтримали колишні конкуренти Том Тугендхат і Пенні Мордонт, а також міністр оборони Бен Воллес і колишній міністр охорони здоров'я Саджид Джавід.

 

Водночас 13% заявили, що поки не вирішили, як вони голосуватимуть та чи не голосуватимуть взагалі. 57% респондентів заявили, що вони вже проголосували, а 38% заявили, що ще не проголосували, але збираються це зробити.

 

Зауважимо, що обидва кандидати виступають за непохитну підтримку України на тлі війни з росією. Наприкінці липня Велика Британія надала 5 мільярдів доларів військової та гуманітарної допомоги. Сполучене Королівство також навчає українських бійців.

 

Також опитування показало, що чинний прем’єр-міністр Борис Джонсон користується великою підтримкою серед членів торі. У такий спосіб, 55% опитних вважають, що депутати-консерватори неправі, змусивши Джонсона піти у відставку, проте 40% підтримали це рішення.

 

Зазначається, що якби Джонсон все ще брав участь у виборах то, 46% проголосували б за Джонсона, 24% за Трасс та 23% за Сунака.

 

Варто зауважити, що на початку виборів популярнішим кандидатом був Сунак, але останнім часом опитування показали, що Трасс користується більшою популярністю серед консерваторів.

 

Як повідомляла «УМ», 7 липня Борис Джонсон оголосив про свою відставку з посади прем’єр-міністра Великої Британії. Окрім цього, Джонсон вирішив піти з посади очільника Консервативної партії.

 

Таке рішення Джонсон прийняв після того, як з його уряду звільнилось понад 50 посадовців.