У російських окупантів провальна ситуація на фронті – МВС

17:01, 16.08.2022
У російських окупантів провальна ситуація на фронті – МВС

Захисники України не дають ворогу просунутися і відбивають атаки росіян. (Фото Генштабу ЗСУ)

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко вважає, що у російських загарбників ситуація на фронті провальна, але зупинятися він не збирається.

 

Саме тому, на його думку, до закінчення війни ще далеко.

 

Як інформує Україна молода, про це Вадим Денисенко сказав в ефірі «5 каналу» у вівторок.

 

«Днями буде пів року, як почалася ця (повномасштабна – ред.) війна. Вони (росіяни – ред.) планували за 3 дні зайти у Київ. Наразі у них все, безумовно, йде провально (на фронті – ред.)… У тому числі раніше путін заявляв, що їхньою ціллю є звільнення територій «днр» і «лнр». Тобто, вони досі не можуть вийти на адмінкордони Донецької області», - зазначив радник міністра.

 

Зокрема, за його словами, шлях від Лисичанська до Бахмута – це приблизно 25 км, - росіяни йдуть уже місяць.

 

«У цьому випадку явно видно, що вони пробуксовують і не мають можливостей воювати. Але чи будуть вони зупинятися – ні, на жаль, поки не збираються зупинятися. І це, звичайно, та історія, про яку ми маємо розуміти, що нам не можна наразі думати, що от-от - і завтра все закінчиться. На жаль, до закінчення (війни – ред.) ще далеко», - додав пан Денисенко.

 

На запитання щодо ситуації у селищі Піски він поінформував, що зараз там ідуть дуже тяжкі бої.

 

«Насправді на всіх цих лініях зіткнення, на всіх цих головних точках, у тому числі мова йде про Соледар і Бахмут, ідуть дуже тяжкі, неймовірно тяжкі бої, і поки що росіяни не можуть просунутися, і наші (військові – ред.) відбивають фактично всі їхні атаки. Тобто, якихось просувань у них немає», - сказав радник міністра.

 

Як повідомляла «УМ», в результаті успішного удару по «штабу» російської приватної військової компанії «Вагнер» в тимчасово окупованій Попасній, українські військові знищили понад 100 рашиських найманців.