Судно BRAVE COMMANDER із зерном для Африки залишило порт «Південний».

12:05, 16.08.2022
Судно BRAVE COMMANDER із зерном для Африки залишило порт «Південний».

На шляху до Африки. (Фото: Фейсбук Міністерство інфраструктури України)

Із порту «Південний» вранці 16 серпня судно BRAVE COMMANDER вирушило із зерном для Африки. Балкер вийшов у напрямку порту Джибуті, після чого продовольство доправлять споживачам у Ефіопії.

 

Як інформує УМ, про це 16 серпня повідомило Міністерство інфраструктури України у Фейсбуці.

 

На борту судна, зафрахтованого Світовою продовольчою програмою ООН, 23 тисячі тонн пшениці.

 

Наразі Міністерство інфраструктури та ООН опрацьовують можливості нарощування постачань продовольства для соціально незахищених верств населення Африки.

 

Під час реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 17 суден вирушили з українських портів — це понад 475 тисяч тонн агропродукції.

 

Нагадаємо, що 22 липня в Стамбулі за пропозицією Організації Обʼєднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Першого серпня в межах реалізації домовленостей з Одеського порту вирушило перше судно — Razoni, під прапором Сьєрра-Леоне.

 

Як повідомляла УМ, на Близький Схід українське зерно, яке росіяни викрали з окупованих територій, перевозять за допомогою 87 суден-зерновозів.