У Криму палає склад із боєприпасами

09:17, 16.08.2022
У Криму палає склад із боєприпасами

Горить склад боєприпасів у селі Майське. (Фото: скриншот відео)

В окупованого Криму в Джанкойському районі вранці 16 серпня чути вибухи і видно вогонь, є інформація про детонацію на складі боєприпасів у селищі Майське.

 

Як інформує УМ, про це 15 серпня повідомили в Телеграм Крыминформ, РИА Мелитополь та Рефат Чубаров у Фейсбуці.

 

Як пише Крыминформ, очевидці повідомляють про вибухи у Джанкойському районі Криму. Місцеві мешканці чули гучні хлопки. Із різних точок видно чорний дим.

 

За попередньою інформацією, вибух стався в районі села Майське поблизу Джанкоя.

 

Місцеві жителі публікують відео пожежі на території трансформаторної підстанції.

 

Один із лідерів Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров написав, що з тимчасово окупованого Криму повідомляють про "влучне попадання по військовій частині орків у селищі Qalay (нині Азовське) Джанкойського району", але о 07:41 оновив пост, що "влучили у сховище боєприпасів, звуки від вибухів далеко прокочуються степом".

 

"Крыминформ" уточнив: "За попередньою інформацією, у Джанкойському районі сьогодні вранці сталося одразу дві НП: пожежа на трансформаторній підстанції в Джанкої та детонація на складі боєприпасів у селищі Майське. Джерела Кримінформу в екстрених службах цю інформацію підтверджують".

 

Так званий "голова Криму" Сергій Аксьонов виїхав у село Майське.

 

За словами Чубарова, село Майське знаходиться на відстані 1 кілометр від селища Qalay/Азовське.

 

Як повідомляла УМ, більше десятка вибухів пролунало на військовому аеродромі в Новофедорівці в Сакському районі окупованого Криму у вівторок 9 серпня після 15.00