У Новій Каховці та Маріуполі пролунали потужні вибухи

20:36, 13.08.2022
У Новій Каховці та Маріуполі пролунали потужні вибухи

Вибухи у окупованій Новій Каховці. (most.ks.ua)

Кілька потужних вибухів пролунали в окупованому місті Нова Каховка Херсонської області в суботу.

 

Також потужний вибух пролунав в окупованому Маріуполі Донецької області.

 

Як інформує Україна молода, про це  повідомляють херсонське видання "Мост" із посиланням на місцеві пабліки та радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в суботу ввечері.

 

Зокрема, місцеві мешканці повідомляють, що вибухи пролунали з мікрорайону "Сокіл" неподалік однієї з міських лікарень Нової Каховки.

 

Також розміщені фото і відео вибухів. Люди повідомляють, що в житлових будинках неподалік епіцентру вибуху повилітали вікна.

 

 

"Ймовірно ЗСУ завдали удар по місцю скупчення живої сили, техніки і боєприпасів російських окупантів", - пише видання «Мост».

 

Тоді як мерія окупованого росіянами Маріуполя повідомила, що 13 серпня після обіду (о 15.40) пролунав вибух, який "чуло усе місто".

 

Петро Андрющенко додав, що до цього причетні українці: "Маріуполь. 15:40 вибух, який чуло все місто, всі райони. І, так. Не без нас".

 

Пізніше радник мера уточнив, що вибух стався в районі Шлакової гори по вул. Куінджі Кальміуського району в місці, де облаштовано було пункт прийому металобрухту.

 

"Причина – якщо збирати металобрухт без перевірки у всіх, то через сюрпризи іноді детонують залишені авіабомби. Жадібність окупантів караємо винахідливістю маріупольського спротиву.

 

Черговий раз передають привіт МНС Росії, що при розмінуванні залишають вибухові пристрої без догляду", - наголосив він.

 

Мало цього, мер Мелітополя Іван Федоров також повідомив про вибухи в окупованому Мелітополі. За його словами, у місті працюють партизани.

 

Як повідомляла "УМ", днями ЗСУ точними ударами остаточно вивели з ладу Каховський міст на Херсонщині.