На Запоріжжі викрили масштабну корупційну схему при перетині лінії розмежування

16:47, 13.08.2022
На Запоріжжі викрили масштабну корупційну схему при перетині лінії розмежування

У Запорізькій області викрили масштабну корупційну схему чиновників, які отримували незаконно 2 млн грн щоденно

Масштабну корупційну схему незаконного збагачення чиновників при перетині лінії розмежування у Запорізькій області знешкодили працівники Державного  бюро розслідувань. Щоденний незаконний прибуток складав 2 мільйони гривень.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба ДБР.
 
У травні 2022 року рішенням Ради оборони Запорізької області було затверджено Порядок перетинання лінії зіткнення громадянами України. Відповідно до нього українці мають подавати відповідні заявки, які розглядаються уповноваженими особами та на їх основі формуються відповідні списки.
 
«Але окремі «ділки» Запорізької ОВЦА, міської ради, а також правоохоронних органів організували злочинну схему отримання неправомірної вигоди за «швидкий» та позитивний розгляд таких заявок.
 
Для того, аби пришвидшити процедуру, охочим пропонувалось заплатити. Була розроблена ціла система поборів із громадян, в залежності від засобу пересування та швидкості розгляду питання», — йдеться у повідомленні.
 
 13 серпня працівники ДБР провели понад 20 обшуків у: Запорізькій обласній військово-цивільній адміністрації, міській раді, правоохоронних органах області.
З-поміж іншого слідчі ДБР затримали одного із посередників «на гарячому» у момент передачі грошей у сумі 1 400 доларів за «позитивний» розгляд заяви особи.
 
Зловмисникам готується повідомлення про підозру.
 
Як повідомляла УМ, співробітники ДБР проводять обшуки у приміщенні  «4 каналу», власником якого є підозрюваний у державній зраді та пособництві державі-агресору нардеп Олексій Ковальов.