У рф визнали загибель 200 військових льотчиків

16:01, 13.08.2022
У рф визнали загибель 200 військових льотчиків

Українські військові приземлили назавжди уже дві сотні ворожих літаків

Міноборони росії у день військово-повітряних сил росії 12 серпня привітало колись елітний підрозділ… некрологом.
 
Як інформує Україна молода, про це стало відомо на сторінці міністерства у Контакті. 
 
Там з’явився текст “привітання”, у якому представники оборонного відомства РФ визнали загибель у російсько-українській війні більш як 200 російських військових льотчиків.

 
«12 августа в День Военно-воздушных сил, который отмечается в России в соответствии с Указом Президента РФ № 549 от 31 мая 2006 года «Об установлении профессиональных праздников и памятных дней в Вооруженных Силах Российской Федерации», выражаем соболезнования семьям погибших летчиков ВВС РФ.
 
С прискорбием и болью сообщаем о потере более 200 лучших представителей авиации, погибших при исполнении воинского долга в ходе проведения Специальной военной операции на Украине. 
 
Это наша общая утрата и боль… Их героизм и патриотизм навсегда останутся в сердцах и памяти наших соотечественников! Вечная им память! Не забудем помянуть своих побратимов в День Военно-воздушных сил РФ и в другие праздники, ведь завтра на их месте можем оказаться мы…»
 
Незважаючи на те, що ці цифри вочевидь також занижені, визнання загиблими навіть 200 пілотів показовим кроком з боку російського військового відомства.
 
Також привертає увагу визнання га сторінці МО РФ того факту, що ці втрати не є останніми.
 
Як повідомляла УМ, українські  захисники з Центру спецоперацій «А» Служби безпеки України та військові Збройних сил України збили два російські літаки на Запорізькому напрямку.