На Луганщині росіяни намагаються атакувати Бахмут

09:24, 13.08.2022
На Луганщині росіяни намагаються атакувати Бахмут

На Луганщині ворог продовжує використовувати метод «випаленої землі»

Запеклі бої точаться в Луганській області поблизу Білогорівки та Лисичанського НПЗ. Російські війська атакують Бахмут з боку Попасної.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Гайдай Сергій у Telegram
 
«Ворог випалює землю на в’їздах у Луганську область, бо не може подолати ці декілька кілометрів. Окупанти годинами відпрацьовують артилерією, а потім штурмують із декількох сторін одразу.
12 серпня вони спробували атакувати в районах Лисичанського НПЗ та Білогорівки, але розвідка боєм завершилася черговим відступом. Намагалися просунутися з боку Попасної в напрямок Бахмута»,— йдеться у повідомленні.
 
Близько десяти разів загарбники кидалися у розвідку, втім українські воїни завдали вогневого ураження та знешкодили ворога, який просувався за цими напрямками.
Упродовж доби поблизу 9 населених пунктів росіяни наносили авіаудари. 
 
Лише за минулу ніч випустили три ракети, чотири рази застосовували реактивну та ствольну артилерію,  двічі – міномети. Двічі захисники відбили танкові наступи ворога.
 
За словами Гайдая, у захоплених містах ворог вдається до нових методів мобілізації – в обмін на харчі у літніх людей збирає інформацію про чоловіків.
Загарбники під час обходів багатоповерхівок втираються в довіру до літніх людей, пропонують їм невеличкі суми грошей або харчі в обмін на інформацію про чоловіків призовного віку.
 
Після цього росіяни залишають на чергування біля закритих під’їздів військових, які чекають, що хтось із мешканців чоловічої статі або вийде, або спробує повернутися додому. 
 
Гайдай зазначив, що більшість із тих, хто займається примусовим призовом, ходять по містах виключно у балаклавах, щоб їх не впізнали сусіди та знайомі, на яких вони полюють.
 
Як повідомляла УМ, кілька днів тому російські окупанти намагалися штурмувати Луганщину й Донеччину, щоб позбавити змоги Збройні сили України посилити інші напрямки. Наші військові відбили 10 спроб ворога штурмувати прикордоння Луганської і Донецької областей. Поблизу восьми населених пунктів намагалася працювати авіація окупанта.