СБУ затримала «законсервованого» агента фсб: коригував ракетні удари по Харківщині

13:26, 12.08.2022
СБУ затримала «законсервованого» агента фсб: коригував ракетні удари по Харківщині

На совісті фсбшної "консерви" - зруйнована будівля Харківської ОДА

Агента фсб затримала Служба Безпеки України - за його «наводкою» росія здійснила ракетні удари по будівлі Харківської ОДА та 7 цивільних об’єктах.

 

Як інформує УМ, про це 12 серпня інформує пресслужба СБУ в Телеграмі.

 

«СБУ затримала «законсервованого» агента фсб, який коригував ракетні удари рф по Харківщині. Також зловмисник передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його «наводкою» агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще 7 цивільних об’єктах», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що розвіддані він переправляв у вигляді текстових файлів з детальним описом об’єктів та інформацією щодо перебування в них людей.

 

За даними слідства, зрадником є колишній правоохоронець, завербований кадровим співробітником фсб під час перетину російського кордону у 2019 році.

 

За даними відомства, після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу зловмисник був переведений у «режим очікування». Після вторгнення рф на зв’язок з агентом вийшов російський «куратор».

 

Наголошується, що у разі успішного виконання вказівок окупанти обіцяли «вивести» свого прибічника на територію рф і оформити громадянство.

 

Співробітники СБУ завадили цим «планам» і затримали зловмисника. Агенту повідомлено про підозру.

 

Додамо, що Служба Безпеки України перекрила чотири масштабні канали нелегального виїзду чоловіків за кордон У Києві, Харківщині, Запоріжжі та Чернігівщині.

 

Як повідомляла УМ, СБУ розслідує скандал із «прослушкою» у квартирі Портникова.