Вибухи на аеродромі у Криму: окупанти кажуть про детонацію боєприпасів

17:36, 09.08.2022
Вибухи на аеродромі у Криму: окупанти кажуть про детонацію боєприпасів

Вибухи і стовпи диму неабияк налякали відпочивальників, які засмагали і купалися неподалік в курортній пляжній зоні Новофедорівки. (Фото соцмереж)

Більше десятка вибухів пролунало на військовому аеродромі в Новофедорівці в Сакському районі окупованого Криму у вівторок після 15.00.

 

Вибухи і стовпи диму неабияк налякали відпочивальників, які засмагали і купалися неподалік в курортній пляжній зоні Новофедорівки.

 

Нажахані нібито прильотами по складам боєприпасів туристи почали в паніці тікати з курорту, утворивши корки на дорогах.

 

Тоді як до міста попрямували швидкі та пожежні машини, залучено санавіацію.

 

Як інформує Україна молода, серію вибухів лише згодом прокоментувало пропагандистським ЗМІ міноборони росії.

 

За даними окупаційного відомства, військовий аеродром у Криму ніхто не обстрілював, просто чомусь відбулася детонація боєприпасів.

 

"Близько 15:20 на території аеродрому "Саки" в районі населеного пункту Новофедорівка на обвалованому майданчику зберігання відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів.

 

Вживаються заходи щодо гасіння пожежі та з'ясування причин вибуху. За доповіддю з місця, жодного вогневого впливу на обвалованому майданчику зберігання боєприпасів на аеродромі не було", - повідомляє керівництво російського оборонного відомства.

 

Ще й запевняє, що внаслідок вибуху ніхто не постраждав і авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена.

 

Відома російська пропагандистка Маргарита Сімоньян написала в Telegram, що вибухи на військовому аеродромі в Криму можуть бути диверсією чи навіть чиїмось головотяпством. Мовляв, це не прильоти.

 

Кримський гауляйтер і зрадник Аксьонов виїхав на місце НП і закликав кримчан не плодити версії. Вже на місці він заявив, що говорити про причини інциденту рано, все з'ясує слідча комісія.

 

 

На той час все ще йшов розліт уламків. По периметру російські окупанти встановили оточення в 5-кілометровій зоні. 

 
 
Як повідомляла "УМ", рух громадянського опору «Жовта стрічка» оголосив винагороду у 230 тис. доларів за затримання гауляйтера Криму Сергія Аксьонова та за інформацію про його точне місцезнаходження.