Російські війська обстріляли вісім областей, мінують Херсонщину – зведення ОВА

10:28, 08.08.2022
Російські війська обстріляли вісім областей, мінують Херсонщину – зведення ОВА

Вісім областей були під ударами рашистів минулої доби.

Вісім регіонів України російські війська обстріляли минулої доби. Також надходить повідомлень щодо замінованих об’єктів на Херсонщині.

 

Як інформує УМ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 понеділка, 8 серпня.

 

Увечері 7 серпня ворог завдав ракетних ударів по військових об'єктах у Вінницькій області. Є постраждалі. Детальна інформація щодо наслідків та постраждалих уточнюються.

 

У Сумській області росіяни обстріляли вчора п’ять прикордонних громад. Ввечері відбувся обстріл із різних видів зброї Середино-Будської громади. Вирувала пожежа. Дані щодо постраждалих та руйнувань уточнюються. Також були обстріли Буринської та Есманьської громад. Без постраждалих.

 

У Дніпропетровській області ворог знову обстріляв Нікопольський та Криворізький райони. Нікопольський атакували за ніч тричі. По Марганецькій громаді ударили з “Градів”, без постраждалих. У Червоногригорівську громаду прилетіли дві ракети, пошкоджені приміщення, обладнання та транспорт аграрної компанії. Пошкоджено дев’ять приватних будинків. Люди не постраждали. Зеленодольську громаду Криворізького району ворог обстріляв зі ствольної артилерії. Без жертв та руйнувань.

 

У Київському районі Харкова вчора ввечері внаслідок обстрілів російський військових сталася пожежа адміністративної будівлі. Без постраждалих. Руйнування та тип снарядів встановлюється.

 

Одна з ракет ворога вночі влучила в селище Печеніги Чугуївського району Харківської області. У приватному будинку, який зазнав руйнувань після удару, загинула 72-річна жінка. Протягом доби Чугуївський район також зазнавав обстрілів. Горіли дахи приватних будинків, прибудови та господарчі споруди мирних жителів.

 

На Харківщині протягом доби росіяни із артилерії обстрілювали Богодухівський, Ізюмський, Харківський, Чугуївський райони. За даними обласного центру екстреної медичної допомоги, протягом доби внаслідок обстрілів чотири людини отримали поранення та були госпіталізовані, в Черкаських Тишках одна людина загинула.

 

На Луганщині по українських позиціях за минулу ніч росіяни вдарили сімома ракетами, завдали два авіаудари, 11 разів вели обстріли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню, тричі застосовували міномети, чотири рази до штурму долучалися танкові війська. Для покращення тактичного положення противник вчергове намагався організувати наступ в районі Верхньокам’янського, однак вкотре відійшов. Як і ще за чотирма напрямками – кожна із цих спроб проломити оборону Збройних сил України була невдалою: росіяни вимушені були відступити зі значними втратами. Поблизу чотирьох населених пунктів виявлені та знешкоджені розвідувальні групи ворога.

 

На Донеччині за добу ворог обстріляв Авдіївку, Слов’янськ, Бахмут, Вугледар, Селидове та інші населені пункти. У Донецькій області за добу пошкоджено 23 приватні житлові будинки, п’ять багатоповерхівок, шість гаражів, склад і бокс Авдіївського коксохімічного заводу. Область залишається без газу і частково без води та електрики. Евакуація триває. За добу по області п’ять загиблих, 17 поранених.

 

Ворог обстріляв сьогодні зранку околиці Миколаєва, попередньо — без жертв та постраждалих. Детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється. Сьогодні зранку — обстріли поза межами сіл Червона Долина, Поляна, Широке Широківської громади. Постраждалих немає. Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Так, зранку, орієнтовно о 04:25, обстрілів зазнало селище Березнегувате. Пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури. Детальна інформація щодо пошкоджень та постраждалих уточнюється.

 

На Херсонщині ситуація залишається напруженою. росіяни розповідають про проведення «референдуму», активно працюють російські та колаборантські телеканали і газети. У Бериславському та Каховському районах ситуація критична, все більше людей вимушені жити у погребах, російська армія намагається поновити свої втрачені позиції і нещадно обстрілює вже звільнені села. Все більше надходить повідомлень щодо замінованих об’єктів.

 

За даними Генерального штабу Збройних сил України, станом на ранок 8 серпня українські військові виявили та знешкодили розвідувальні групи противника в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут та Яковлівка.

 

Як повідомляла УМ, війська росії широко використовує протипіхотні "міни-метелики" для захисту та стримування свободи пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі, які можуть завдати значних втрат як серед військових, так і серед місцевого цивільного населення.