Запорізьку АЕС російські дикуни обстріляли ракетами, пошкоджені датчики – Енергоатом

13:53, 07.08.2022
Запорізьку АЕС російські дикуни обстріляли ракетами, пошкоджені датчики – Енергоатом

Ворожі ракетні обстріли пошкодили три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС

Російські окупанти ввечері 6 серпня ракетами обстріляли Енергодар, влучили по майданчику ЗАЕС безпосередньо поруч зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива.

 

Як інформує УМ, про це 7 серпня повідомили у Телеграм Енергоатом та мер Енергодара Дмитро Орлов.

 

Один з працівників поранений осколками, він у лікарні. Від вибухів на території 800 кв. метрів вибиті вікна станції.

 

Енергоатом повідомляє, що перед обстрілом близько 500 росіян та персонал Росатома заздалегідь сховались у бункерних приміщеннях.

 

«Вочевидь, цілили саме по контейнерах відпрацьованого ядерного палива, які просто неба зберігаються поруч із місцями обстрілу. 174 контейнери, в кожному з яких по 24 збірки відпрацьованого ядерного палива!

 

Через ворожі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС. Відтак вчасне виявлення та реагування у разі погіршення радіаційної обстановки або витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива наразі неможливе», - скзано в повідомлені Енергоатома.

 

Відомство просить світ, аби на території найбільшої в Європі атомної електростанції встановити демілітаризовану зону, щоб уникнути ядерну катастрофу.

 

Як повідомляла УМ, зважаючи на те, що країна-терорист не дотримується жодних законів та правил ведення війни, кожен українець повинен знати базові правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру.