Зеленський повідомив про сильні результати у знищенні баз окупантів

00:39, 07.08.2022
Зеленський повідомив про сильні результати у знищенні баз окупантів

Зеленський радіє успіхам ЗСУ. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський повідомляє, що ЗСУ вдалося досягти вагомих результатів у знищенні логістики окупантів за поточний тиждень.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у вечірньому зверненні президента в ніч на неділю.

 

"За цей тиждень ЗСУ і наша розвідка досягли сильних результатів у знищенні логістики російської армії, тилових баз окупантів.

 

Кожний удар по складах боєприпасів ворога, по їхніх командних пунктах, по скупченнях російської техніки рятує життя всіх нас, життя українських військових і цивільних", - наголосив Верховний Головнокомандувач.

 

Глава держави також подякував партнерам, які постачають Україні необхідну зброю, зокрема США, які цього тижня погодили черговий пакет підтримки, що включає в себе і боєприпаси до HIMARS.

 

"Всі вони використовуються максимально точно і з користю для загальної стратегії нашої оборони", - запевнив президент.

 

При цьому, він дорікнув міжнародним правозахисникам Amnesty International, які мовчать про ядерний терор російської армії.

 

"На жаль, маємо значне загострення ситуації навколо Запорізької атомної електростанції. Російські терористи стали першими у світі, хто використовує для терору найбільшу в Європі атомну станцію. Будемо звертати увагу світу на це і наполягати на нових санкціях для Росії за створення такої глобальної загрози.

 

Попри  те, що російські обстріли атомної станції є одним  з найнебезпечніших злочинів проти українців та усіх європейців, проти права на життя кожної людини.. чомусь немає звіту і навіть просто повідомлення від Amnesty International про це. Дуже красномовне мовчання, яке ще раз вказує на маніпулятивну вибірковість цієї організації", - наголосив глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», 5 серпня російські окупанти двічі за день обстріляли територію Запорізької АЕС. Спершу було зафіксовано 3 прильоти біля промислового майданчика – ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку.

 

Згодом росіяни вдарили по ЗАЕС з РСЗВ, влучивши снарядами поблизу одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.