Миколаїв війська росії обстріляли вдень: є поранені й загиблі

16:36, 05.08.2022
Миколаїв війська росії обстріляли вдень: є поранені й загиблі

Площа ураження унаслідок обстрілу житлових кварталів Корабельного району Миколаєва дуже велика.

Російсько-окупаційні війська вкотре обстріляли Миколаїв. Наразі відомо про понад 10 поранених. Місцева влада повідомляє також про загиблих.

 

Як інформує УМ, про це 5 серпня повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім в Телеграм..

 

«Вже понад 10 поранених, лише в одному місці після обстрілу вдень, є загиблі. Бригади ще працюють. Уточнена інформація буде до 16:00», — написав він.

 

Голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва повідомила, що обстріл стався пообіді, зі сторони Херсону. Окупанти обстріляли Балабанівку та Корабельний район Миколаєва. За даними Замазєєвої, з-поміж постраждалих є 13-річний хлопець.

 

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів, що площа ураження унаслідок обстрілу житлових кварталів Корабельного району Миколаєва дуже велика. Постраждали приватні будинки та багатоповерхівки: є пожежі, значні руйнування і жертви.

 

Нагадаємо, з 23:00 5 серпня до 5:00 8 серпня у Миколаєві запроваджують подовжену комендантську годину. Ще 20 липня Кім повідомив про намір закрити Миколаїв для пошуку колаборантів і зрадників. Під час закриття міста відбудеться спецоперація щодо затримання колаборантів. Також Кім оголосив, що платитиме 100 доларів за інформацію про російських коригувальників у Миколаївській області.

 

За словами глави ОВА, у цей час об'їзд міста забезпечений через Вознесенськ. «Всі пости попереджені. Три міжнародні автобуси з міста зможуть виїхати. Квитки не пропадуть, поліція супроводжуватиме», — зазначив очільник області.

 

Він також зазначив, що містяни зможуть вигулювати собак біля будинку, а діти можуть бути у дворі. Втім, жителів Миколаєва закликають все ж залишатися вдома.

 

Як повідомляла УМ, рашисти випустили близько 80 снарядів по Дніпропетровщині.