На Донбасі українські військові відбили чотири ворожі атаки

09:33, 05.08.2022
На Донбасі українські військові відбили чотири ворожі атаки

Українські військові роблять усе можливе, щоб ворог не просунувся на неокуповані території Донбасу

Збройні сили України відбили на Бахмутському напрямку чотири штурми рашистів і  змусили окупантів відступати на попередні позиції.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram вранці 5 серпня.
 
«Окупанти намагаються створити сприятливі умови для наступу на міста Донеччини. Проводили наступальні та штурмові дії для покращення тактичного положення, проте безуспішні» – зауважив Гайдай.
 
Зазначив, що росіяни використовують усе наявне озброєння, аби витіснити підрозділи сил оборони із зайнятих позицій. Обстрілюють населені пункти і укріплення наших військових, намагаючись наблизитися до Бахмуту Донецької області.
 
«По декілька разів на добу в цих районах працює ворожа авіація. Вчора нею здійснили чотири авіаудари. Ще тричі росіяни проводили артилерійські атаки, застосовували реактивну артилерію, двічі штурмові дії підтримувалися танковими наступами. Ще шість разів здійснювалися обстріли мінометами»,– додав Гайдай.
 
Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.
 
У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області «до кінця серпня».
 
«Битва за Донбас» буде найзапеклішим та найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. 
 
Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.
 
2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці у Кропивницький на Кіровоградщині. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних. 
 
Як повідомляла УМ, у Донецькій області українські військові впродовж тижня звільнили два села — Дмитрівку та Мазанівку та відійшли з двох позицій під Донецьком та Бахмутом