Судно Razoni з українською кукурудзою пройшло перевірку в Стамбулі

15:20, 03.08.2022
Судно Razoni з українською кукурудзою пройшло перевірку в Стамбулі

Перше судно з укранським зерном успішно пройшло інспекцію в Туреччині

Судно Razoni з українським зерном, яке вийшло з порту Одеси, зупинилося у Туреччині для огляду, що відбувається за «зерновою угодою» і успішно пройшло перевірку в Стамбулі. Кінцевий пунктом призначення є Ліван. 
 
Як інформує Україна молода, про це пише Reuters. 
 
Два човни з інспекційним персоналом вилетіли з невеликого рибальського порту в стамбульському районі Румелі Фенері.
 
Високопоставлений турецький чиновник повідомив Reuters у вівторок, що Анкара очікує, що приблизно один корабель щодня залишатиме три українські порти в Чорному морі.
 
У  Міноборони Туреччини підтвердили, що спільна група завершила свою інспекційну діяльність на борту Razoni. Судно з 27 тис. тонн кукурудзи пройде через Босфор і незабаром вирушить до Лівану 
 
Нагадаємо, у понеділок, 1 серпня, з Одеського порту «зерновим коридором» вийшло перше судно RAZONI. На його борту 26 тис. тонн кукурудзи. Воно вийшло з порту «Одеса»  під прапором Сьєрра-Леоне.
 
Відповідно до укладеної угоди у Стамбулі, 27 липня у Чорному морі відновили роботу порти "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".
 
Як повідомляла УМ, у Стамбулі 22 липня за участю ООН, України, Туреччини та Росії відбулося підписання двох документів щодо створення коридору для вивезення зерна із трьох портів на українській території – "Чорноморська", Одеського та "Південного".