На Херсонщині ЗСУ звільнили ще сім населених пунктів

16:48, 02.08.2022
На Херсонщині ЗСУ звільнили ще сім населених пунктів

Збройними силами України звільнено від окупантів ще сім населених пунктів у Херсонській області

Збройні сили України продовжують деокупацію Херсонщини: українські захисники звільнили від окупантів ще сім населених пунктів.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив тимчасовий очільник ОВА Дмитро Бутрій в ефірі телемарафону.
 
«На сьогодні офіційно вже підтверджено 53 населені пункти, які звільнені. Ми надаємо цю інформацію лише тоді, коли вона узгоджена з Генеральним штабом. Тому що до повного звільнення військові проводять ще певні дії щодо розмінування», – зазначив Бутрій.
 
Назви звільнених населених пунктів поки не розголошуються. Практично усі вони піддаються постійному обстрілу росіян. Очільник ОВА наголосив, що місцевим жителям повертатися на деокуповані території поки зарано.
 
Як відомо, від рашистів на Херсонщині звільнено 46 населених пунктів. Більшість звільнених населених пунктів розташовані на півночі регіону – на кордоні з Дніпропетровською областю. Ще кілька були звільнені на півдні на кордоні з Миколаївською областю. На деокупованій території є села, які практично зруйновані на 90%.
 
Як повідомляла УМ, під час успішного контрнаступу в Херсонській області українські військові захопили в полон 11 бійців російських окупаційних військ. Серед них – офіцер, прапорщик та дев'ять осіб, мобілізованих на раніше окупованій території Донецької області.