У Холодному Яру садитимуть півонії

13:19, 02.08.2022
У Холодному Яру садитимуть півонії

Краса Яру півоній. (Фото з відкритих джерел)

На Черкащині у холодноярському селі Мельники у тамтешньому Яру півоній, який  почали засаджувати ще 4 роки тому,  знову садитимуть цю квітку миру і перемоги.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє депутат Черкаської обласної ради, директор ТОВ "НВФ "Урожай" ПрАТ МХП Олександр Воскобойнік.

 

«Висаджувати півонії цього року будемо з 4 по 6 серпня.  Локація добре відома: поле біля Козацької Вежі в селі Мельники на Чигиринщині», – розповідає пан Олександр.

 

І уточнює, садитимуть півонії 4 та 5 серпня - з 15 до 19 години.  Біля поля всіх охочих чекатимуть волонтери, які покажуть, де садити і як.  О 19 годині загортаємо рядки.

 

А вже 6 серпня, веде далі Олександр Воскобойнік,  з 9 до 11 години. Завершимо добру справу молитвою за Україну на території садиби «Крутий Заміс» о 12.00. Опісля – проведемо розіграш лотереї.

 

«Правила не змінилися – кожен, хто привезе чи передасть саджанець півонії, отримає лотерею. О 12.20 серед усіх учасників ми розіграємо подарунки. Головний приз – планшет. Ваша присутність не обов’язкова – у разі перемоги виграш знайде вас. До того ж, розіграш транслюватимуть у прямому ефірі в групі Мистецький фест " Крутий Заміс" о 12.20», – зазначає Олександр Воскобойнік.

 

Та не спішіть залишати прямий ефір,  каже пан Олександр, адже після розіграшу призів  о 13 годині для вас виступатиме гурт «Крутий заміс».

 

«І останнє. Якщо ви хочете привезти корінь півонії в інші години та дні, на вас завжди чекають адміністратори на території «Крутого Замісу». Вони з радістю приймуть ваші саджанці та висадять у Яру півоній», – підсумовує Олександр Воскобойнік.

 

Долучитися до акції запрошують і жителів інших областей. Маєте у дворі кущі півонії, поділіться ними і передайте їх до Холодного Яру.

 

Як повідомляла "УМ", наприкінці лютого у Холодному Яру заквітли червонокнижні підсніжники.