СБУ викрила плани рф щодо псевдореферендуму на Херсонщині

10:28, 01.08.2022
СБУ викрила плани рф щодо псевдореферендуму на Херсонщині

Основну роль в організації та проведенні псевдореферендуму загарбники планують віддати прокремлівській організації "волонтери zа росію".

СБУ ідентифікувала та встановила місцеперебування усіх зрадників та їхніх "координаторів" з росії, причетних до організації псевдореферендуму у Херсонській області.

 

Як інформує УМ, про це СБУ повідомила 1 серпня у Телеграмі.

 

СБУ викрила плани рф щодо псевдореферендуму на Херсонщині. За рахунок цього псевдоголосування росіяни сподіваються легітимізувати входження частини південної України до складу рф. Вони уже розробили концепцію підготовки до фейкового референдуму і визначили основні напрями роботи з прив’язками до дат.

 

Основну роль в організації та проведенні псевдореферендуму загарбники планують віддати прокремлівській організації "волонтери zа росію". Під кураторством спецслужб рф її учасники мають розосередитись у регіоні для імітації підтримки загарбників місцевими жителями, а також створення постановочних сюжетів для російського телебачення.

 

Проте, згідно з перехопленими ворожими матеріалами, колаборанти "доповідають" своїм російським керівникам про те, що херсонці не сприймають ідеї "приєднання", чинять активний спротив та очікують на звільнення регіону від агресорів.

 

Наразі СБУ ідентифікувала та встановила місцеперебування усіх зрадників та їхніх російських "координаторів".

 

За даними першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, у Херсоні та області через підготовку до псевдореферендуму загарбники посилюють терор та фільтраційні процедури.

 

В ООН та Євросоюзі заявили, що світ не визнає фейкових референдумов на тимчасово захоплених росією територіях України.

 

Як повідомляла УМ, до осені кремль планує провести «референдум» про приєднання Херсонщини – британська розвідка.