На Херсонщині ЗСУ вгатили по ешелону з російською технікою

09:58, 01.08.2022
На Херсонщині ЗСУ вгатили по ешелону з російською технікою

ЗСУ знищили ешелон з військовою технікою, боєприпасами й живою силою в районі залізничної станції Брилівка

По ешелону з російською технікою та військами біля залізничної станції Брилівка на Херсонщині минулої доби українські війська завдали удару.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє оперативне командування «Південь» у Фейсбууці.

 

«Нашою авіацією нанесено два удари по ворожих опорних пунктах у районах Олександрівки та Благодатного, а ракетно-артилерійськими підрозділами [...] нанесено удар по ворожих станціях радіоелектронної боротьби в районі Біляєвки. Також отримано підтвердження влучання по ешелону з військовою технікою, боєприпасами й живою силою в районі залізничної станції Брилівка. Втрати дорозвідуються», — йдеться в повідомленні.

 

Раніше радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань повідомляв про удар по залізничному вокзалу в селищі Брилівка. Він писав про знищення важливого логістичного вузла окупантів.

 

«Росіяни якраз притягнули туди техніку та боєкомплекти — все згоріло. Дещо навіть не встигли розвантажити. Люди повідомляють про гучні вибухи та детонацію. Ймовірно, є влучання й у нафтобазу. Багато орків залишилось без рук і ніг», — вказував Хлань.

 

Загалом за 31 липня ЗСУ на півдні знищили 52 росіян, чотири танки, дві самохідні артилерійсько-мінометні установки «Нона-С», самохідну артустановку, вісім одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також чотири склади з боєприпасами в Бериславському й Баштанському районах.

 

У ранковому зведенні за 1 серпня Генеральний штаб повідомляв, що російські загарбники нарощують своє угруповання на Криворізькому напрямі. У ЗСУ не виключають, що надалі російські окупанти створюватимуть ударні угруповання.

 

Як повідомляла УМ, на Херсонщині деякі села окупанти повністю знищили.