Герой України, бізнесмен Вадатурський загинув у Миколаєві під час обстрілу росіян

11:17, 31.07.2022
Герой України, бізнесмен Вадатурський загинув у Миколаєві під час обстрілу росіян

Олексій Вадатурський - був власником найбільшої зерноторгової компанії "Нібулон"

Під час обстрілів Миколаєва вночі 31 липня на 75 році життя загинув Герой України, власник найбільшої зерноторгової компанії "Нібулон" Олексій Вадатурський.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Миколаївській ОВА.

 

Російський снаряд потрапив у будинок Вадатурського, загинула також його дружина.

 

Джерело у Миколаївській ОВА повідомило: «Це правда.

 

Влучання у їхній будинок. Тіло дружини вже витягли».

 

«Миколаїв – Місто-герой. Кожного дня ми втрачаємо наших мешканців, наших воїнів. І сьогодні наше місто втратило свого Героя.

 

Вночі внаслідок обстрілу міста трагічно загинули Герой України, генеральний директор компанії «Нібулон» Олексій Опанасович Вадатурський та його дружина Раїса Михайлівна Вадатурська.

 

Олексій Опанасович зробив багато для Миколаївщини, багато для України. Його внесок у розвиток аграрної та суднобудівної галузі, розбудову регіону неоціненний.

 

Так багато зроблено – так багато можна було б зробити… З повагою та глибоким співчуттям. Спочивайте з миром», - написав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

 

Олексій Вадатурський народився 8 вересня 1947 року на Одещині. З 1991 року обіймав посаду генерального директора сільськогосподарського підприємства Нібулон, що займається вирощуванням сільськогосподарських культур. У РФ проти Вадатурського було введено санкції.

 
 
У червні 2020 року Forbes Україна оцінив статки Вадатурського в 450 мільйонів доларів.
 

Як повідомляла УМ, в ніч на неділю 31 липня російські війська двічі завдали масованих ударів по Миколаєву. Внаслідок обстрілів є загиблий та поранені. Пожежі в місцях прильотів.